Nieuwe pech voor Lien Mermans: "Moet dat relativeren, want het had helemaal anders kunnen uitdraaien"

Nieuwe pech voor Lien Mermans: "Moet dat relativeren, want het had helemaal anders kunnen uitdraaien"
Foto: © photonews

Lien Mermans miste afgelopen zomer het EK vrouwenvoetbal in Nederland door een lichte ontsteking op de hartspier. Na een lange revalidatie is ze op de weg terug, al zal voetballen nog niet voor meteen zijn. Al zit het hart er voor niets tussen, gelukkig maar.

"Ik was goed aan het opbouwen na de problemen met mijn hartspier, maar in de eerste competitiewedstrijd met de beloften heb ik meteen in een duel mijn knie pijn gedaan", aldus Mermans in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Ik heb een verrekking aan de mediale band en ben dus een viertal weken buiten strijd. Een beetje een valse start dus, een domper. Zoiets moet je wel wat relativeren, want het is natuurlijk 'maar' een knie en 'maar' een verrekking."

Licht aan einde van de tunnel

Want Mermans beseft sinds het probleem aan haar hart maar al te goed dat het ook anders had kunnen lopen: "Ik ben terug gezond, dat is het voornaamste. Daar moet ik me aan optrekken, er is licht aan het einde van de tunnel. Nu opgeven heeft echt geen zin, ik doe het nog veel te graag."

Mermans mist de komende wedstrijden in de competitie met de KRC Genk Ladies en zal er mogelijk ook op de Cyprus Cup niet bij zijn met de Red Flames. De halve finales in de Beker van België, de play-offs in de Super League en de matchen tegen Italië en Portugal met de Flames in april komen niet in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties