Onze prognose vs de realiteit halfweg: KRC Genk Ladies overtreft de verwachtingen, maar wil meer: "Tweede plaats is een doel"

Onze prognose vs de realiteit halfweg: KRC Genk Ladies overtreft de verwachtingen, maar wil meer: "Tweede plaats is een doel"
Foto: © ladiesgenk/davyrietbergen

De KRC Genk Ladies wisten afgelopen zomer voor enkele gevoelige versterkingen te zorgen. Het zorgde ervoor dat de Limburgers dichter bij de topploegen gingen aanleunen, maar ook in 2018 zijn de ambities er nog steeds.

Met Rani Coenen (OHL), Dianne Reemers (PSV), Davinia Vanmechelen (Standard), Henriëtte Awete (Anderlecht) en Yentl De Coster (OHL) werden vijf speelsters aangetrokken die er moesten voor zorgen dat Genk er dit seizoen nog sterker zou gaan voorkomen.

En dat is ook gelukt: iets over halfweg het seizoen draaien de Limburgers helemaal mee in de top-3, ook al hadden wij ze 'amper' op de vierde plek gezet in het klassement. Zeker Davinia Vanmechelen bracht iets bij, al vertrekt zij deze winter alweer.

"Davinia is voetballend een aanwinst geweest en voetballend hebben we wel wat getoond. De tweede plaats moet een hoofddoel blijven, het seizoen is zeker nog niet gespeeld", aldus Lien Mermans met de nodige ambitie voor 2018.

Genk komt van heel ver en zet serieuze stappen

"Anderlecht heeft intrinsiek gewoon veel meer kwaliteit dan ons, maar we moeten echt streven naar de tweede plaats. Genk is bij de nationale ploeg in de minderheid, maar het is ook een club die niet zo centraal gelegen is."

"Gent zit vol studenten, Anderlecht ligt heel centraal in het land. Genk komt van heel ver en is via Zonhoven iets aan het opbouwen en we zetten echt stappen omhoog, voor mij blijft het nog steeds de juiste keuze die ik heb gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties