Onze prognose vs de realiteit halfweg: topfavoriet Anderlecht helemaal los in Super League? "Mogen dat niet denken"

Onze prognose vs de realiteit halfweg: topfavoriet Anderlecht helemaal los in Super League? "Mogen dat niet denken"
Foto: © photonews

Het hoeft niet meteen te verbazen, maar ook dit seizoen is Anderlecht dé favoriet op eindwinst in de Super League. Wij hadden ze op 1 gezet in onze prognose, daar staan ze momenteel ook gewoon. Met een grote voorsprong, maar ...

Sarah Wijnants en Aline Zeler (Standard), Elke Van Gorp (Gent), Lenie Onzia (Twente), een Maltese international (Cuschieri) en nog enkele andere toppers kwamen in Tubeke aan bij Anderlecht, waar de club alles op alles zet voor een titel én de Champions League.

Nu of nooit leek het devies en ondertussen staat paars-wit eind januari 10 punten los in het klassement, met Gent en Genk als voornaamste uitdagers momenteel - maar dus wel op serieuze achterstand. En dus is paars-wit zoals verwacht dé titelkandidaat.

Mogen niet denken dat we er al zijn

"We staan voorlopig eerste in de stand en dat is tof natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat het seizoen al voorbij is. De punten worden nog gehalveerd, dus er kan nog heel veel gebeuren op korte tijd", blijft Lenie Onzia met de voetjes op de grond. "We mogen niet denken dat we al ergens zijn en blijven werken waar we mee bezig zijn."

Ook Justine Vanhaevermaet blijft rustig: "We verloren in Genk en daar zagen we toch dat het verschil met de andere ploegen niet al te groot is. We moeten tot op het einde van het seizoen geconcentreerd blijven en door de play-offs kan alles. Maar we willen erg graag iets terugdoen voor Anderlecht, dat veel voor ons doet momenteel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties