Yellow Flames mochten meetrainen met de Red Flames, Nicky Van Den Abbeele en T2 Lenie Onzia laten hun licht schijnen

Yellow Flames mochten meetrainen met de Red Flames, Nicky Van Den Abbeele en T2 Lenie Onzia laten hun licht schijnen
Foto: © Leo Stolck

De Yellow Flames maken dit seizoen het mooie weer in een jongensreeks. In januari 2018 mochten ze ook eens gaan meetrainen met de Red Flames. En er zit wel degelijk toekomst in de jonge speelsters, waarvan er enkelen de komende jaren ook in de jeugdreeksen van de Red Flames terecht zullen komen.

"De Yellow Flames? Ik denk niet dat ik op die leeftijd al zover stond. We zijn – ik persoonlijk en de rest van de groep ook wel – onder de indruk. Het is een heel positieve flow waarin we zitten met het vrouwenvoetbal in België", aldus Nicky Van Den Abbeele over de Yellow Flames.

"Als ze zo blijven verder werken en de omstandigheden blijven meezitten, dan zit er wel toekomst in. Er staan er veel klaar aan de grote poort, er zit zeker toekomst in België", is de Red Flame duidelijk.

Heb er wel vertrouwen in

Net als Lenie Onzia, actief als T2 bij de Yellow Flames: "Het deed wat pijn aan mijn hart dat ik er niet bij kon zijn als ze mee mochten trainen met de Red Flames, omdat ik op stage was in Spanje met Anderlecht. Maar ik heb van beide kanten positieve verhalen gehoord."

Red Flames

"De Red Flames waren lovend over de Yellow Flames en het spel dat ze zagen, er zit toekomst in de jeugd in België. Voor de Yellow Flames was het tof om een dag bij de Flames te zijn. Er zit veel kwaliteit in de groep. Hoeveel er gaan doorgroeien tot Red Flame? Dat is moeilijk te zeggen natuurlijk. Maar het zou me verbazen als er niemand zou doorkomen, ik heb er wel vertrouwen in."

"Vooral hoeveel progressie ze maken, zowel technisch als tactisch, dat geeft me een superleuk gevoel. Ze pikken dingen op, ze doen er iets mee. Als ze nu kunnen doorgroeien en kansen gaan maken om door te stromen, dan geeft dat voldoening. Dan kan je zeggen dat je die nog training hebt gegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties