De Caigny, Van Gorp of Vanmechelen? De kandidaten om Tessa Wullaert op te volgen voorgesteld

De Caigny, Van Gorp of Vanmechelen? De kandidaten om Tessa Wullaert op te volgen voorgesteld
Foto: © photonews

Tessa Wullaert won vorig jaar de eerste Gouden Schoen voor vrouwen, anno 2018 gaan we op zoek naar een opvolgster voor de speelster van Wolfsburg. Al is ze natuurlijk zelf wel een van de topfavorieten om haar eigen naam bij te schrijven op de erelijst. Voorstelling.

Op woensdagavond 7 februari weten we wie - vermoedelijk naast ene Ruud Vormer van Club Brugge - zal schitteren op het schavotje als nieuwe Gouden Schoen, na Tessa Wullaert vorig jaar. We stellen u de finalistes graag voor in enkele delen.

Tine De Caigny

Twintig jaar jong en toch al 36 caps achter haar naam staan. Kan op verschillende plaatsen goed uit de verf komen, maar speelt momenteel de pannen van het dak bij Anderlecht als spelverdeelster.

Scoort én geeft assists om de haverklap, ook bij de Red Flames een belangrijke schakel in het raderwerk. Een van de grootste talenten.

Elke Van Gorp

Kende de nodige blessurepech in 2017, maar won de Beker van België met AA Gent en lijkt nu op weg naar een titel met Anderlecht.

Op het EK schreef ze geschiedenis met het eerste doelpunt ooit op een eindronde vanwege de Red Flames, ondertussen zit ze aan 7 goals in toch ook al 26 caps op haar 22e.

Davinia Vanmechelen

Kampioen met en assistenkoningin bij Standard, overgestapt naar Racing Genk en ondertussen een toptransfer naar PSG weten te versieren.

Met haar 18 lentes een van de allerjongste Red Flames en toch steeds meer een rol opeisend binnen het team. Tot en met het EK vooral invalster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws