Ons team van speeldag 14 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 14 in de Super League ziet er als volgt uit

Het gaat oerend hard in de Super League. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden van de vorige speeldag. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Speeldag 15 staat alweer voor de deur, maar we moeten uiteraard nog even terugblikken op speeldag 14. Alweer een erg interessante speeldag was het, met amper zeven doelpunten uit drie wedstrijden die we kregen.

Doelvrouw

En dan weet je dat het mogelijk vooral te danken is aan goede keepsters. Waar we eerder dit seizoen soms in ademnood zaten op weg naar goede doelvrouwen, was de keuze nu onmogelijk te maken. Zowel Ines Fernandez als Rani Coenen hadden namelijk een serieuze inbreng in de 0-1 zege van hun team.

Verdedigsters

Achterin kiezen we voor drie speelsters: op diverse velden stond de organisatie van vele teams goed. Aline Zeler was opnieuw belangrijk voor Anderlecht, terwijl Morgane Wijns en Sharon Zagar ook meer dan hun duit in het zakje deden.

Middenveld

Op het middenveld zagen we Riete Loos in een controlerende rol zoals zowat elke week knappe dingen doen voor Genk. De samenwerking met Amber Tysiak verliep opnieuw opperbest. Meer zelfs: de youngster van de Limburgers tankte vertrouwen én scoorde een belangrijk doelpunt.

Petra Baldewijns was een prima aanjaagster voor OH Leuven tegen Heist, tot groot lof van verschillende mensen. Zij viert haar debuut in ons team van de week dit seizoen.

Aanvalsters

Met maar zeven doelpunten die werden gescoord, was het niet al te simpel kiezen op zoek naar aanvalsters. Naast de twee doelpunten van youngster Celien Guns kunnen we sowieso niet. Bij Standard was Lola Wajnblum stevig, maar ze stuitte steeds op Fernandez in de Clasico. En Amber Maximus botste op een sterke Coenen, maar liet zien dat ze echt wel op de terugweg is.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties