Tessa Wullaert, Justien Odeurs en Aline Zeler willen knallen tegen Roemenië én Italië: "Alles of niets nu"

Tessa Wullaert, Justien Odeurs en Aline Zeler willen knallen tegen Roemenië én Italië: "Alles of niets nu"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames trekken op vrijdag naar het pittoreske Botosani in de uithoeken van Roemenië. De inzet is daar duidelijk: drie punten mee naar huis nemen en zo de kansen op de barrages voor het WK gaaf houden.

“Het is alles of niets nu, maar we geloven in de sterktes van onze ploeg en ons team. We hebben punten laten liggen in april, maar de barrages halen is nog haalbaar. Iedereen is gemotiveerd om die twee laatste wedstrijden te winnen”, aldus doelvrouw Justien Odeurs.

Roemenië is een krachtige ploeg die op het randje durft spelen

“De focus ligt in de eerste plaats op winnen, maar als het even kan met zoveel mogelijk doelpunten. Het zal nu moeten gebeuren, we mogen Roemenië zeker niet onderschatten. Ze zijn een heel krachtige ploeg, die soms op het randje speelden in de heenwedstrijd in Leuven. Misschien moeten we daarin zelf ook iets leper zijn en durven meegaan in het duel. Anders raken we er niet voorbij.”

Als keepster ziet Odeurs voor haar ook een rol in dat gebeuren: “Op corners en in de grote rechthoek moet ik er staan. Verder kan ik het team stimuleren om er vol voor te gaan en een tandje extra te geven. Ik moet hen er blijven aan herinneren wat ze moeten doen. We moeten uitgaan van onze eigen sterkte, maar wel onze voet durven zetten.”

Odeurs is er door een blessure wel niet bij tegen Roemenië: 

Een gevoel dat ook leeft bij Aline Zeler: “We gaan het match per match bekijken, maar we willen vol voor die 6 op 6 en de barrages voor het WK gaan. Iedereen wil er vol voor gaan en de focus is er bij iedereen. Het begin van het seizoen zorgt voor extra frisheid en de zin om er in te vliegen.”

Ook Tessa Wullaert gelooft er nog in: “Vooraf had ik gezegd dat we voor de eerste plaats in de groep gingen, maar we hebben op een slecht moment tegen Portugal en Italië moeten spelen. Er waren een paar speelsters bij ons uit vorm of vermoeid. Toch ben ik ervan overtuigd dat we tegen Roemenië en Italië nu 6 op 6 kunnen halen, al zal het niet makkelijk worden. Thuis hadden we het ook knap lastig tegen Roemenië bijvoorbeeld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties