Belgian Red Flames op twee stappen van historisch WK, maar hoe zit het nu concreet met die barrages? Vrijdag loting, dit is de procedure

Redactie vanuit Leuven
| 0 reacties
Belgian Red Flames op twee stappen van historisch WK, maar hoe zit het nu concreet met die barrages? Vrijdag loting, dit is de procedure
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames hebben zich door een zege tegen Italië weten te plaatsen voor de barrages richting het WK. Toch is de weg naar het WK nog lang, want makkelijk zal het niet worden. Wie zijn de mogelijke tegenstanders?

De Flames maken nog steeds kans op het WK. In oktober en november kunnen ze het felbegeerde ticket pakken, al moeten dan mogelijk twee EK-finalisten voor de bijl. In de halve finales van de barrages (tussen 1 en 9 oktober) zullen ze uitkomen tegen Zwitserland of Nederland.

In de finale (tussen 5 en 13 november) vervolgens tegen de winnaar van de andere halve finale, waar Denemarken zal spelen tegen Zwitserland of Nederland. Sowieso worden het duels tegen sterke teams.

Nederland en Denemarken speelden in 2017 nog de EK-finale, een van hen is er dus al zeker niet bij op het WK, het toont alweer aan hoe sterk het Europese continent wel niet is. Ook halvefinalist Oostenrijk is overigens al uitgeschakeld voor het WK.

Voor Tessa Wullaert en de andere Flames maakt het niet al te veel uit wie de tegenstander wordt in de barrages. Bekijk de videoreactie hieronder - opgelet, het laden van de beelden kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties