Red Flame krijgt wel erg weinig speelminuten bij haar club: "Flames belangrijk voor haar" en "Volwassener geworden"

Red Flame krijgt wel erg weinig speelminuten bij haar club: "Flames belangrijk voor haar" en "Volwassener geworden"
Foto: © photonews

Bondscoach Ives Serneels maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de play-offs tegen Zwitserland. In zijn 25-koppige selectie is er ook plaats voor Davinia Vanmechelen, die de laatste weken niet echt veel speelminuten kreeg bij het Franse PSG.

Toegegeven: PSG is een absolute topclub in Frankrijk en bij uitbreiding top-8 van Europa zeker waardig, maar Davinia Vanmechelen speelt er bijzonder weinig en haalt er de laatste weken zelfs de selectie van de A-kern niet (meer).

Tegen Italië was ze nog belangrijk, kan ze dat ook met minder matchritme blijven opbrengen tegen pakweg Zwitserland? "Elke week spreek ik individueel met Davinia Vanmechelen, zodat we ze kunnen bijsturen om vanalles te blijven doen", aldus bondscoach Serneels.

Wortel

"Ik voel dat voor haar de wortel Red Flames belangrijk is om de moeilijkere momenten door te komen en om daarmee om te gaan. In de voorbereiding had ze wel wat minuten gemaakt, maar ook niet al te veel. Het zal afwachten zijn hoe ze op 1 oktober klaar zal zijn." 

"Sowieso heeft ze opnieuw stappen gezet in haar volwassenheid. Bovendien moeten we elke speelster opvolgen, met alle 'buitenlandse' speelsters is er vaak contact om alles goed in de gaten te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties