De Belgian Cats als inspiratiebron voor de Red Flames? "Nu is het opnieuw aan ons"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
De Belgian Cats als inspiratiebron voor de Red Flames? "Nu is het opnieuw aan ons"
Foto: © photonews

De Belgian Cats deden het land de voorbije weken dromen op hun eerste WK. Een inspiratiebron voor de Belgian Red Flames, die op een dubbele horde van hun eerste WK staan?

"Ik heb niet veel tijd gehad om naar de Belgian Cats te kijken vorige week, want we hadden twee wedstrijden voor te bereiden en ik studeer nu ook, dus dan schiet er met het trainen en dergelijke meer nog weinig tijd over", aldus Davinia Vanmechelen.

"Maar de Cats zijn wel een inspiratiebron in die zin dat ze hebben bewezen dat een underdog kan doorstoten en ver kan geraken. Ze hebben het goed gedaan op hun eerste WK, wij verdienen ook onze kans op een eerste WK."

Bewijs dat underdogs kunnen doorstoten

Bondscoach Ives Serneels keek wél naar het basketbal de voorbije weken: "Als ploegen zoiets kunnen presteren dan ben ik als coach van een vrouwenelftal altijd blij. Het bewijst dat vrouwen het goed kunnen doen. Wij zijn ook goed bezig en willen ook graag geschiedenis schrijven."

"Een boost voor de vrouwensport in België", beseft ook Janice Cayman. "De Belgian Cats geven inspiratie, met het EK was dat vorige zomer ook al. En nu is het weer aan ons, we willen erg graag naar dat wereldkampioenschap gaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Play-offs - Finale (T)

Nieuwste reacties