Als Flames naar het WK willen, dan zijn beide EK-finalisten er niet bij: "We zouden allemaal het WK verdienen, FIFA moet daar naar kijken"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Ives Serneels en Janice Cayman spreken over de WK-barrages en een eventuele uitbreiding van het aantal Europese plekken op het WK

Als Flames naar het WK willen, dan zijn beide EK-finalisten er niet bij: "We zouden allemaal het WK verdienen, FIFA moet daar naar kijken"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames zijn een van de vier teams die nog kans maken op het laatste WK-ticket vanuit de Europese competitie. Acht teams en het gastland, op een totaal van 24 ... Het is en blijft weinig voor het - in de breedte - sterkste continent ter wereld.

Het is opvallend: naast gastland Frankrijk plaatsen amper acht Europese landen op 24 zich voor het WK in Frankrijk in 2019. Nochtans is het niveau in Europa duidelijk in de breedte het hoogst. "Alle vier de landen uit de barrages zouden een plek op het WK verdienen", beseft bondscoach Ives Serneels - die ook vorige maand al eens op het heikele punt uitkwam.

EK-Finalisten tegen elkaar

Met Nederland en Denemarken staan de twee EK-finalisten tegenover elkaar in de play-offs, terwijl ook Zwitserland en Belgian Red Flames geen pannenkoeken zouden zijn op het WK 2019 in Frankrijk. "We zullen dit moeten bespreken na de campagne", hopen ze op een uitbreiding van het aantal (Europese) landen op het WK.

"Het is zot, want Europa is echt een heel sterk continent en toch mogen er maar acht team naar het WK gaan", beseft ook Janice Cayman. "In Noord-Amerika is het voor de grote landen makkelijker om er te geraken. Maar goed, we moeten het nu zelf afdwingen ... Zelfs als dat zou betekenen dat geen enkele EK-finalist er bij zou zijn."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

 Play-offs - Finale (T)

Nieuwste reacties