Red Flame reageert op twerk-incident Gouden Bal: "We moeten het niet opblazen hé"
Mathias Vranckx
| 0 reacties

Red Flame Heleen Jaques ziet twerk-incident Hegerberg-Solveig eerder als domme grap

Red Flame reageert op twerk-incident Gouden Bal: "We moeten het niet opblazen hé"
Foto: © photonews

Er waren genoeg gespreksonderwerpen na afloop van de Gouden Bal-ceremonie. Maar één item sprong er bovenuit. De vraag van dj Martin Solveig aan de eerste vrouwelijke Gouden Bal-winnares (Hegerberg, nvdr.) ooit om te twerken, daar fronsten toch een aantal wenkbrauwen. Red Flame Heleen Jaques sust.

"Ik zie het eerder als een domme grap. Solveig had volgens mij niet de intentie om een seksistische opmerking te maken." Al moet de Fiorentina-speelster toegeven dat ook een andere gedachte door haar hoofd speelde. "Mijn eerste gedacht was wel: wat voor een vraag is dat?", lacht de verdedigster.  

Dansje Mbappé

"Maar we moeten het niet opblazen. Kylian Mbappé moest net als winnares Hegerberg ook een dansje doen met de Franse dj. Ik denk dat dat gewoon zijn idee van sfeer creëeren was. Ikzelf vond het eerder jammer dat het achteraf maar over één ding ging en dat is de commotie rond de opmerking."

"Dit terwijl er weer een positieve ontwikkeling in het vrouwenvoetbal is gebeurd. Vanaf nu kunnen ook vrouwen de Gouden Bal winnen." Na een Gouden Schoen voor vrouwen, is dit inderdaad weer een stap in de goede richting.

Europa League

Al oppert Jaques ook nog voor iets anders. "Een Europa League voor vrouwen, dat missen we nog. Er is al een Champions League, dus een Europa League moet ook kunnen", vindt de 30-jarige Jaques. "Ik hoop dat UEFA en FIFA hiervoor zullen gaan samenzitten", besluit de analiste. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties