Ook andere Red Flame reageert op twerk-voorval Gouden Bal: "Onschuldig, wordt opgeklopt door #metoo"

Mathias Vranckx
| 0 reacties
Ook andere Red Flame reageert op twerk-voorval Gouden Bal: "Onschuldig, wordt opgeklopt door #metoo"
Foto: © photonews

De storm rond het twerk-incident op de Gouden Bal eergisteren is nog niet gaan liggen. Na Heleen Jaques reageert collega-Red Flame Elke Van Gorp nu op de hele toestand.

Gisteren lanceerden we hier op Voetbalkrant al een reactie van Heleen Jaques op het vrouwonvriendelijke voorval tijdens de Gouden Bal-verkiezing. Nu geeft ook haar teamgenote bij de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg Elke Van Gorp haar mening. 

19 caps

Van Gorp speelt in het dagelijkse leven voor Anderlecht. Voorheen verdedigde ze ook nog de kleuren van het betreurde Lierse SK en AA Gent. Vanaf dit seizoen komt de 23-jarige voor de Brusselaars van paars-wit uit. De jonge Van Gorp verzamelde ook al 19 caps voor België, waarin ze zes keer scoorde. De aanvalster vindt de commotie rond Gouden Bal-winnares Hegerberg en de vraag van DJ Solveig aan de Noorse om te twerken totaal onnodig. 

"Het was veel onschuldiger dan men doet uitschijnen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je het opneemt. Ik kan Hegerberg zeker begrijpen. Het is niet leuk om op dat eigenste moment zo'n vraag te krijgen terwijl alle schijnwerpers op jou gericht staan. Met alle camera's en media-kanalen, staat het zo op het internet", weet de studente ergotherapie.

Naast voetballen studeert ze dus ook nog. "Klopt, door mijn transfer naar AA Gent twee jaar geleden ben ik van school moeten veranderen. Daardoor  heb ik mijn tweede jaar deels moeten overdoen. Er was een probleem met mijn stage-uren, een heel gedoe. Nu zit ik eindelijk in mijn laatste jaar", vertelt van Gorp opgelucht.

#metoo

Maar terug naar de kern van de zaak. De spits vindt wel dat de ongelukkige uitspraak van de Franse DJ zonder reden opgeklopt wordt. "Er is op dit moment veel meer over te doen door de '#metoo-affaire'. Daardoor wordt alles onder een vergrootglas geplaatst", merkt het nummer 7 van de Red Flames op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties