Belangrijke weken op komst voor Belgen bij Lille: "Alles aan doen om ons te redden"
Belangrijke weken op komst voor Belgen bij Lille: "Alles aan doen om ons te redden"
Foto: © photonews

Maud Coutereels heeft nog enkele drukke weken voor de boeg met Lille. De kapitein is belangrijk voor haar ploeg en is op een dubbele missie.

Begin mei is er de bekerfinale tegen Olympique Lyon, maar de redding komt op de eerste plaats. Tegen Metz werd in allerijl gewonnen en dus is er nog een mogelijkheid tot redding.

"Het was een belangrijke wedstrijd tegen Metz om te winnen. Hadden we die match niet gewonnen, was het misschien over en sluiten voor de redding. Nu hebben we nog drie wedstrijden om ons te redden."

Operatie redding

Lille heeft nu nog een puntje minder dan Metz: "Het niveau in Frankrijk is heel hoog, dus willen we nu zeker de komende wedstrijden nog punten pakken om ons te redden. We spelen dit seizoen echt niet slecht, we hebben het tegen de grote teams vaak goed gedaan."

"Maar misschien hebben we het wat moeilijk in de kleinere wedstrijden, wanneer we het spel moeten maken. Het was geen makkelijk seizoen, maar we kennen de druk van vechten tegen de degradatie van vorig seizoen. We missen Jana Coryn ook wat voorin, net als enkele andere speelsters. De reden waarom het niet draait? Geen idee, het is moeilijk te verklaren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties