"Alle grote profclubs hebben een vrouwensectie nodig"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
"Alle grote profclubs hebben een vrouwensectie nodig"
Foto: © photonews

De Red Flames U19 wisten zich te plaatsen voor het EK 2019 in Schotland, de doorstroming van jeugd naar A-ploeg loopt ook steeds beter. Toch is er nog werk aan de winkel wat betreft het clubniveau.

"Vrouwenvoetbal in België is in volle ontwikkeling, ook in franstalig België. Er is een nieuwe bewustwording gekomen om het vrouwenvoetbal te laten zien aan de wereld. Er komt ook meer media, zelfs naar jeugdwedstrijden", aldus Xavier Donnay - coach van de Red Flames U19.

"De poort van de U19 naar de A-Flames kan snel worden opengebeukt - van de generatie 2018 lopen er ondertussen al drie tussen de A-kern van de Flames, dus het kan snel gaan."

Hopen op de grote clubs

Ondertussen blijft de ontwikkeling bij de Belgische clubs wel nog wat achter: "De KBVB heeft duidelijk gemaakt aan de clubs dat er ontwikkeling in het vrouwenvoetbal zit en de clubs zijn daar ook opgesprongen, om zich zelf ook te gaan ontwikkelen."

"Alle grote profclubs hebben een vrouwensectie nodig, daar zit de toekomst in, want zij hebben de middelen, de expertise, de ervaring, … alles in huis om speelsters prima te omkaderen. Laat ons hopen dat alle grote clubs dat doen."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws