Vrouwenploeg Wuustwezel moet forfait geven wegens trouwverplichtingen, Tienen weerlegt de beschuldigingen

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Vrouwenploeg Wuustwezel moet forfait geven wegens trouwverplichtingen, Tienen weerlegt de beschuldigingen

In het vrouwenvoetbal stond de terugwedstrijd in de barragewedstrijd in tweede nationale op het programma. Maar tot een match kwam het niet.

De nummers 2 uit tweede nationale A en B (in casu Wuustwezel en Eva's Tienen) speelden tegen elkaar een dubbel barrageduel voor een mogelijke extra stijger richting eerste nationale.

Vorige week won Wuustwezel de heenwedstrijd met 4-2 van Tienen, maar nu gaven ze forfait voor de terugwedstrijd en zo mag Eva's Tienen zich de eindwinnaar noemen.

Forfait

Wuustwezel kon door een trouwfeest van een van de speelsters niet met genoeg speelsters aanwezig zijn in Tienen. "De terugmatch kan niet doorgaan door onsportief gedrag van Tienen", waren ze boos bij de ploeg via de sociale media.

Ze hekelden het feit dat Tienen de wedstrijd niet van dag wilde veranderen, maar de EVA's Tienen spreken dat tegen: "We hebben nog geprobeerd om de wedstrijden te verzetten, maar waren ook beperkt door andere verplichtingen van onze speelsters. Wie het vrouwenvoetbal serieus neemt, houdt rekening met testwedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e Klasse A

Nieuwste reacties