Afscheidsfeestje Zeler in stijl: Belgian Red Flames vermorzelen WK-ganger Thailand

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Leuven
| 0 reacties
Afscheidsfeestje Zeler in stijl: Belgian Red Flames vermorzelen WK-ganger Thailand
Foto: © photonews

Het afscheidsfeestje van Aline Zeler bij de Red Flames was er eentje in stijl. In een wedstrijd die er nooit echt een werd waren de Flames oppermachtig, Thailand had erg weinig in de soep te brokkelen.

Thailand zit op het WK in een groep met de USA, Zweden en Chili. Nu al lijkt dat een zware dobber te gaan worden, waarbij alles zal gezet moeten worden op de derde wedstrijd tegen de Chilenen. Tegen België liet het erg weinig zien, een paar schoten niet te na gesproken.

Snelle opener

Toegegeven: op het halfuur had daaruit ook de 2-1 moeten volgen, want Intamee werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Maar verder was er eigenlijk erg weinig aanvalsdrang te zien bij de Aziaten, die de wet van de sterkste simpelweg moesten ondergaan.

Daarbij ook gediend door de omstandigheden. Ella Van Kerkhoven had na anderhalve minuut spelen een voorzet van Van Belle al tegen de touwen kunnen drukken, nog voor de drankpauze halfweg de eerste helft had Wullaert er al 2-0 van gemaakt.

Ook na de pauze zorgden Van Belle, Wullaert en Van Kerkhoven voor de openingen, het leverde Van Kerkhoven uiteindelijk zelfs een hattrick op nog voor het uur. De wedstrijd? Die was toen al lang gespeeld: 4-0.

Afscheid

Na 29 minuten - zoveel doelpunten scoorde ze voor de nationale ploeg - kreeg Aline Zeler haar erehaag, applauswissel en gepast afscheid. Haar feestje kwam nooit in het gedrang, al mogen we ook niet blind zijn voor de werkpuntjes die de Flames lieten zien in hun nieuwe opstelling met drie centrale verdedigsters en heel veel infiltraties vanop het middenveld.

Janice Cayman maakte er een kwartier voor tijd met een afgemeten nog 5-0 van, de ingevallen Yana Daniëls mocht de pil voor de Thaise vrouwen in de slotfase nog wat bitterder maken - al konden ze in de toegevoegde tijd alsnog de eer redden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties