Flames als absolute underdog naar EK: "Niet als toeristen naar Schotland"

De jonge Flames willen op het EK voor een paar verrassingen zorgen

Flames als absolute underdog naar EK: "Niet als toeristen naar Schotland"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U19 gaan in Schotland in een loodzware poule met Spanje, Duitsland en Engeland op zoek naar punten. Als absolute underdog zitten ze ook een beetje in een luxepositie.

"Het voordeel is dat wij meer dan één mogelijke ambitie voorop kunnen stellen. Voor landen als Spanje of Duitsland is enkel het EK winnen voldoende, voor ons is er meer mogelijk", aldus coach Xavier Donnay.

"Dat gaat van goed spelen, ervaring opdoen voor de volgende jaren, over minstens een doelpunt scoren, een gelijkspel proberen te halen, een match proberen te winnen, tot de halve finales halen en het EK proberen te winnen. We bekijken het stap voor stap, doel per doel en dag per dag."

Kan net voor verrassingen zorgen

Toch willen de Flames zich laten zien: "We weten dat we de underdog zijn en minder ervaring hebben in vergelijking met de andere landen. Maar we gaan niet als toeristen naar Schotland, we willen presteren."

Ook spits Lisa Petry blikt vooruit: "We zijn de underdog, maar dat kan net voor verrassingen zorgen. We gaan ons vermoedelijk wel wat aanpassen aan de tegenstander om het op te vangen, maar het gaat wel goed gaan denk ik. We zijn er klaar voor als groep." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties