Tessa Wullaert, de gouden koningin van het Belgisch voetbal

Aernout Van Lindt Hannes Van Gael
Aernout Van Lindt en Hannes Van Gael
| 0 reacties
Tessa Wullaert, de gouden koningin van het Belgisch voetbal
Foto: © photonews

Hans Vanaken zit aan twee Gouden Schoenen, maar het kan nog straffer. Tessa Wullaert is namelijk aan haar tweede paar begonnen en won al drie keer (op vier) de prijs bij de vrouwen. En dat is eigenlijk nog steeds best wel logisch.

Tessa Wullaert werd in het verleden ook al verkozen tot beste speelster van de BeNe League, pakte met Standard zowat alle mogelijke prijzen en haalde met Wolfsburg onder meer de finale van de Champions League.

Sinds de zomer van 2018 speelt ze in Engeland bij Manchester City, waarmee ze vorig seizoen twee bekers pakte. En ondertussen blijft ze ook voor de Belgian Red Flames dartelen en is ze veruit de best scorende vrouw ooit voor de nationale ploeg.

86 caps, 42 goals

De West-Vlaamse is echter nog steeds 'maar' 26, je zou het bijna vergeten gezien ze al een decennium meedraait aan de top. Wullaert verzamelde al 86 caps in 89 selecties, met de Algarve Cup, de EK-kwalificatiewedstrijden en enkele vriendschappelijke matchen indachtig kan ze tegen het EK 2021 in Engeland al boven de 100 zitten. 

Of ze diep in de spits wordt uitgespeeld, op de flank of iets lager op het middenveld? Overal trekt ze haar streng, zorgt ze voor visie, voor dribbels en voor een passing die vaak iets weg heeft van het betere schilderwerk.

Kwestie van constante prestaties

"Het is een kwestie van constante. Ik ben blijven presteren, individueel en als collectief - zowel bij Manchester City vorig seizoen als bij de Red Flames. Mijn grootste wens blijft kwalificatie voor het EK", aldus Wullaert.

"Ik wil ook graag nog de titel pakken met Manchester City. Mijn contract bij The Citizens loopt af, maar alle deuren staan momenteel nog open. Een ander land verkennen lijkt me wel wat, opnieuw dichter bij huis spelen zou ook mooi zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties