De opvallende statistieken van de Red Flames in het wonderjaar 2020

Pierre Ghislain
Pierre Ghislain
| 0 reacties
De opvallende statistieken van de Red Flames in het wonderjaar 2020

Het jaar 2020 is er eentje om niet snel te vergeten voor de Red Flames, want ze wisten zich tussen alle corona-ellende door te plaatsen voor het EK 2022 in Engeland.

2

Na het EK 2017 in Nederland gaan de Red Flames in 2022 naar hun tweede grote toernooi op rij. Daar willen ze beter doen dan vorige keer en dus meer dan één wedstrijd winnen (en de kwartfinales bereiken met andere woorden).

12

Tine De Caigny scoorde liefst twaalf doelpunten in de EK-kwalificatiecampagne. Er moeten in 2021 nog wel wat inhaalwedstrijden gespeeld worden, maar tot op heden staat De Caigny daarmee aan de leiding van heel Europa. 

37

De Red Flames hebben uiteindelijk met 21 op 24 een goed rapport neergezet. Zeker tegen de kleintjes ging het als een tierelier, in totaal goed voor niet minder dan 37 gemaakte doelpnunten - daarmee hoor je tot de toppers in Europa.

50

Over doelpunten gesproken: Tessa Wullaert zit door haar doelpunt tegen Zwitserland ondertussen aan 50 voor de Flames, al is het nog maar de vraag of dat doelpunt achteraf niet toch nog aan de flaterende Zwitserse doelvrouw zal worden gegeven door de UEFA.

107

Janice Cayman zit ondertussen al aan 107 caps bij de Red Flames. Tegen het EK 2022 zal ze dus het record van Aline Zeler al te pakken hebben als alles naar wens verloopt. De teller van Heleen Jaques is op 97 blijven staan, maar Tessa Wullaert (94) en Davina Philtjens (93) lijken wel snel aanspraak te kunnen maen op een plaatsje in de 'Club van 100'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties