Vreemde keuzes? Dit is de top-5 voor Gouden Schoen bij de vrouwen

Redactie
| 0 reacties
Vreemde keuzes? Dit is de top-5 voor Gouden Schoen bij de vrouwen
Foto: © photonews

Op 13 januari 2021 weten we wie de Gouden Schoen voor het jaar 2020 zal winnen. Nog een kleine week in spanning afwachten dus ...

In vergelijking met vorig jaar waren er bij de tien genomineerden nauwelijks tot geen andere namen. Ella Van Kerkhoven is er na een jaar met veel blessureleed niet bij, haar plek werd ingenomen door Justine Vanhaevermaet.

Vanhaevermaet Cayman
© photonews

Zij speelde een goed jaar in Noorwegen bij LSK Kvinner, ging er als verdedigende middenvelder spelen en dat rendeerde ook bij de nationale ploeg. Een stekje in de top-5 levert haar dat gek genoeg niet op, zo blijkt.

Wullaert topfavoriet

Het Laatste Nieuws liet weten dat Cayman, De Caigny, Deloose, Missipo en Wullaert de top-5 zullen uitmaken. Ook Biesmans, Dhont, Philtjens en De Neve grijpen er zo al zeker naast. Het is opmerkelijk: vier speelsters van Anderlecht in de top-5 en eentje van Lyon, vaste waardes in competities als Nederland, Noorwegen en Italië die ernaast grijpen.

Het gevolg van iets meer media-aandacht voor de Super League? Tessa Wullaert is topfavoriete voor een vierde schoen, ook al won Janice Cayman de Champions League.

Wie is uw favoriet voor de Gouden Schoen?

1%
5%
73%
1%
1%
1%
3%
2%
2%
13%
1%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties