Een vierde voor Wullaert, een tweede voor Cayman of iemand nieuw op de erelijst? Uw mening is duidelijk, de realiteit zal dichter bij elkaar liggen

Een vierde voor Wullaert, een tweede voor Cayman of iemand nieuw op de erelijst? Uw mening is duidelijk, de realiteit zal dichter bij elkaar liggen
Foto: © photonews

Woensdagavond weten we wie de Gouden Schoen voor het jaar 2020 zal winnen. Zonder groots gala, maar wel met de nodige spanning.

Biesmans, Dhont, De Neve, Philtjens en Vanhaevermaet eindigen op de plaatsen 6 tot 10 van de nominatielijst voor de Gouden Schoen 2020.

In de top-5 vinden we met Kassie Missipo, Laura Deloose, Tessa Wullaert en Tine De Caigny vier speelsters van RSC Anderlecht. Zij gaan de concurrentie aan met Janice Cayman van Olympique Lyon.

Als het van jullie zou afhangen, dan krijgt Tine De Caigny haar eerste Gouden Schoen woensdagavond. Ze haalde het met een overweldigende meerderheid van de stemmen. 

Niet minder dan 73% van jullie kiest voor haar, met Tessa Wullaert (13%) en Janice Cayman (5%) ook nog op het podium. Vermoedelijk zullen zij drie ook effectief de top-3 bezetten.

Het is natuurlijk de vraag wat de stemmers hebben besloten: kiezen voor de regelmaat van Wullaert en haar zo een vierde schoen gunnen? Of toch kiezen voor 'eens iemand nieuw' na het prima jaar van De Caigny bij Anderlecht en de Flames?

Spanning

Ook Laura Deloose speelde overigens een puik 2020 en Kassie Missipo maakte een toptransfer naar Anderlecht, terwijl Janice Cayman - zij het niet als basisspeelster - het mooie weer maakt bij Olympique Lyon, al jaren en jaren de ploeg die alle prijzen pakt in Frankrijk én Europa.

Woensdagavond weten we het, sowieso is een verkiezing niet altijd een representatie van de waardeverhoudingen. Wij gokken alvast op de spannendste verkiezing van de vijf tot nu toe. Vorig jaar was de kloof tussen Wullaert en Cayman 62 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League - Play-off 1

Nieuwste reacties