Aline Zeler schept duidelijkheid over einde samenwerking met KRC Genk Ladies: "Betreur dat het zo gelopen is" en "Dat had ik graag gedaan"

Het verhaal van Aline Zeler bij de KRC Genk Ladies is uiteindelijk sneller geschreven dan op voorhand werd verwacht. Dit weekend werd duidelijk dat haar contract in onderling overleg werd ontbonden. Maar hoe zit de vork écht in de steel?

Aline Zeler stond nog tot 31 mei 2021 onder contract bij de KRC Genk Ladies, maar dat contract werd uiteindelijk dus drie maanden vroeger stopgezet. Beslissingen van coach Brepoels liggen aan de basis voor die beslissing, laat de speelster weten.

"De sportieve cel was op voorhand op de hoogte dat ik opnieuw op niveau zou moeten komen. Ik was bereid om hard te werken en heb van september tot 1 december twee keer per dag getraind. Ik ken mijn lichaam, toen was ik fit", aldus Zeler aan Voetbalkrant.com.

Explosiviteit

"Ik weet dat ik geen speelster van achttien jaar meer ben en heb dit ook aangegeven om hiermee rekening te houden. Ik ken mijn lichaam zoals gezegd heel goed. Maar bij de fysieke testen tijdens de winter gaf de fysical coach me aan dat ik door een gebrek aan explosiviteit bij de B-kern zou moeten trainen."

"Ik gaf toen aan dat ik nooit de meest explosieve speelster geweest ben, ook niet toen ik twintig of dertig was. Een speelster als Stefanie van der Gragt draait mee bij Barcelona en heeft hetzelfde profiel als ik. Vorige week kreeg ik dan te horen dat er geen match was tussen mij en de coach", aldus nog Zeler - die bij de besprekingen niet aanwezig was omdat hij toen aan het trainen was.

Had graag de jeugdige talenten van begeleiding voorzien

Uiteindelijk kreeg Zeler maar twee kansen om haar kunnen te laten zien: tegen Brugge in september en twintig minuten tegen Charleroi half december. "Ik bekijk deze periode als een mislukking en het is jammer dat het op deze manier gelopen is."

"Ik had graag de jeugdige talenten op en naast het veld van begeleiding voorzien. Ik had een goed contact met hen. Er zijn blijkbaar andere meningen binnen de club en dat moet ik accepteren. Het ligt in mijn karakter om elk project dat ik aanga vol aan te gaan en dat is nu niet gelukt."

Positief vooruitkijken

Toch wil Zeler ook positief blijven: "Ik neem het als een extra ervaring in mijn leven. Ik wilde in augustus 2020 vooral opnieuw een ploeg vinden, een groep vrouwen om mee te trainen en het gras ruiken. Ik heb veel plezier gehad met de speelsters op training."

"De groep heeft me altijd een goed gevoel gegeven en ik ben er graag geweest. Ik wens hen dan ook een goed einde van het seizoen. Misschien is er slechte, interne communicatie geweest die het moeilijk heeft gemaakt, maar ik stop het als een beleving in mijn rugzak. Ik ken het vrouwenvoetbal goed genoeg om te weten dat het niet van de ene dag op de andere zal de omkadering hebben van het mannenvoetbal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties