Tessa Wullaert na nieuwe titel met Anderlecht: "Het was niet zo eenvoudig"
Joachim Vandecauter
| 0 reacties

Nieuwe titel met Anderlecht vindt Tessa Wullaert "niet zo eenvoudig"

Tessa Wullaert na nieuwe titel met Anderlecht: "Het was niet zo eenvoudig"
Foto: © photonews

Tessa Wullaert heeft een nieuwe titel met Anderlecht gepakt. "Het was niet zo eenvoudig, maar we hebben getoond dat we de beste ploeg waren", zegt Wullaert bij Sporza. Ook wil ze een verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal in België.

Vorig seizoen keerde Tessa Wullaert terug naar België. Ze besliste om opnieuw voor Anderlecht te spelen. Net zoals in het siezoen 2012-2013. Wullaert pakte met Anderlecht meteen de titel vorig seizoen. Ook dit seizoen haalden ze de titel binnen voor Anderlecht.

"Het was dit seizoen niet zo eenvoudig", zegt Wullaert aan Sporza. "Het begin van dit seizoen verliep moeizaam, maar we stonden er uiteindelijk op de momenten dat we er moesten staan. In de play-offs hebben we getoond dat we de beste ploeg waren."

MOOIE KANS

Ook wou Wullaert nog iets kwijt over de toekomst van het vrouwenvoetbal in België. "Elke speelster in België zou een profcontract moeten hebben", zegt ze daarover. "Nu moeten we 's avonds trainen. Als iedereen een profcontract zou hebben, dan zouden we dat ook overdag kunnen doen. Ik kijk met een gezonde afgunst naar het vrouwenwielrennen."

Wullaert ziet ook een mooie kans. "In juli spelen we met België op het EK vrouwenvoetbal. Daar komen misschien de nodige sponsors op af", besluit Wullaert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties