CEO Peter Verbeke heeft toekomstplan met Anderlecht Women: "Meer aandacht voor talentontwikkeling en -begeleiding"

Kenny De Block
| 0 reacties
CEO Peter Verbeke heeft toekomstplan met Anderlecht Women: "Meer aandacht voor talentontwikkeling en -begeleiding"
Foto: © photonews

Eerder op de dag werd Dave Mattheus voorgesteld als opvolger voor de vertrekkende Johan Walem bij Anderlecht Women. De nieuwe coach heeft een verleden bij de vrouwenploeg van Gent en heeft ervaring met jonge speelsters. Daar wil de landskampioen nu ook in investeren.

Anderlecht wil meer investeren in de toekomst van het vrouwenvoetbal. “In het verleden hebben we vaak niet genoeg gedaan voor het vrouwenteam. Er was geen project, geen toekomstvisie. Daar komt nu verandering in. Er is nu een plan voor de lange en middellange termijn. Daarom ook dat we jonge speelsters aangeworven hebben (Marie Minnaert en Silke Vanwynsberghe) en meer gaan inzetten op eigen recrutering", vertelt CEO Peter Verbeke in een interview met Het Nieuwsblad.

Top van België

"We willen onze plaats aan de top behouden, maar er zal meer aandacht gaan naar talentontwikkeling en -begeleiding. We willen zo de filosofie van het huis  doortrekken naar het vrouwenvoetbal en een pioniersrol blijven spelen in het Belgische vrouwenvoetbal", geeft Peter Verbeke mee.

Mattheus is klaar voor een nieuw avontuur bij de landskampioen. “Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Bij Gent had ik het gevoel dat ik het maximale eruit gehaald had, een plafond  bereikt had. Anderlecht biedt me een mooi project aan, waarin ik mezelf helemaal terugvindt. Meer druk zal er niet zijn. Ook bij Gent was een plaats in de top drie een vereiste. Maar dat dan met beperkte middelen en een minder gestoffeerde kern. Hier ligt de lat nog wat hoger, maar dat schrikt me niet af. Ik wil altijd zo hoog mogelijk mikken", zegt de 36-jarige coach.

Verbeke gaf ook meer duidelijkheid over de toekomst van Tessa Wullaert. De Red Flame werd voor het tweede seizoen op rij met grote voorsprong de topschutster van de competitie en was een groot aandeel in het succes van het vrouwenteam (2 titels en 1 beker). Maar een nieuw buitenlands avontuur lonkt voor Wullaert en daar wil Anderlecht gerust aan meewerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties