Derde Red Flame in Engeland, ondanks discriminatie sinds brexit

Derde Red Flame in Engeland, ondanks discriminatie sinds brexit
Foto: © photonews

Nicky Evrard maakt aankomende zomer de overstap van OH Leuven naar de Engelse topclub Chelsea. Zo is ze de derde Belgische die in Engeland gaat voetballen.

In het verleden waren er al onder meer Tessa Wullaert en Lorca Van De Putte in Engeland, nu zijn er ook opnieuw drie Belgen actief in Engeland.

Justine Vanhaevermaet speelt bij Reading, Yana Daniëls bij Liverpool en nu trekt Nicky Evrard komende zomer dus naar Chelsea.

Nicky Evrard
© photonews

Sinds de Brexit is het voor vrouwelijke voetballers, die niet uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig zijn, nochtans moeilijker geworden om in Engeland te mogen spelen in vergelijking met hun mannelijke collega’s.

Er is een puntensysteem op poten gezet, waarbij het onderscheid gemaakt wordt door het genderelement. Dat maakte Let's Play 360 bekend in een persbericht.

Discriminatie?

"Als het voor een vrouwelijke voetballer uit België al zo moeilijk is om in Engeland te mogen voetballen, hoe moeilijk moet het dan wel niet zijn voor een speelster uit een land waar het vrouwenvoetbal nog volledig in de kinderschoenen staat?", is de conclusie.

"Het systeem is zodanig opgesteld dat enkel meisjes uit de “grote” voetballanden in het vrouwenvoetbal in aanmerking komen voor een transfer naar Engeland. Mannelijke voetballers uit gelijk welk land kunnen daarentegen het vereiste puntenaantal relatief gemakkelijk halen. Zonder zware woorden in de mond te willen nemen, neigt dit toch naar discriminatie op basis van geslacht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties