Eerste nationale vrouwen: Anderlecht maakt er tien, ook doelpuntenfestivals voor Genk en Leuven

Eerste nationale vrouwen: Anderlecht maakt er tien, ook doelpuntenfestivals voor Genk en Leuven
Foto: © photonews

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. Want er was meer dan de topper tussen Aalst en Westerlo.

Het ambitieuze Westerlo kreeg een deuk door de topper in Aalst met 5-1 te verliezen. Daarover hebben we in dit bericht al wat uitvoeriger gesproken. Maar er was dus nog veel meer te beleven in de eerste nationale. 

Er vielen namelijk ook wat hele hoge uitslagen. RSC Anderlecht B haalde verschroeiend uit tegen hekkensluiter Chastre: 10-0. Alexis Thornton zorgde voor een hattrick, ook Schenk en Detry scoorden elk twee keer.

Doelpuntenfestivallen met hopen

Alken haalde ook de voorslaghamer boven, door met 8-0 te winnen van Bergen. Eline Niesen deed de netten liefst vier keer trillen. In OH Leuven - Club Luik was Emma Priem met twee doelpunten de heldin, al eindigde de match op liefst 7-1 met nog vijf andere Leuvense doelpuntenmaaksters.

Ook Gent B, Famkes Merkem en Genk B wonnen hun wedstrijd. Die laatsten maakten er een echt doelpuntenfestival van tegen Moldavo. Gent B schuif zo mee naar de derde plaats, op vijf punten van Westerlo en vier eenheden van het ongeslagen Aalst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties