Onvermijdelijke Machteld Vandenbroucke scoort alweer 10(!) keer voor Bredene dat op titelkoers is

Onvermijdelijke Machteld Vandenbroucke scoort alweer 10(!) keer voor Bredene dat op titelkoers is
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we opnieuw begonnen aan een nieuw seizoen. De speeldag van afgelopen weekend leverde opnieuw vuurwerk op, zoveel is duidelijk. En het ging hard.

Stilaan trekken we echt in de laatste rechte lijn, met een stevige titelstrijd tot gevolg. Kustploeg Bredene blijft alvast op koers naar de titel en dat was op bezoek bij Leeuw Brucom niet anders. Bredene haalde uiteindelijk verschroeiend hard uit.

Amy Roman scoorde na tien minuten al de 0-1 voor de bezoeksters, daarna ging het snel. Met dank ook alweer aan topschutter Machteld Vandenbroucke. Die wist liefst tien(!) keer te scoren, goed voor 49 goals op een totaal van 88 voor haar team.

Borsbeke wint, Herent dankzij een forfait ook

Ook oude bekenden uit de Super League Tine Blomme en Charlien Ver Eecke deden de netten trillen: 0-13 voor Bredene op die manier. De kloof met nummer twee in de stand Borsbeke blijft zo ook meteen zeven punten.

Borsbeke van zijn kant won namelijk ook, met 2-0 van Drongen in een Oost-Vlaamse derby. Margaux Van Ackere en Jana Van Der Biest scoorden voor de thuisploeg. Herent won met forfait van Mazenzele-Opwijk en blijft derde, de match tussen de RWDM Girls en Staden eindigde op een 1-1 gelijkspel. 

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws