Machteld Vandenbroucke rondt kaap van 50 competitiedoelpunten, maar ziet haar team wel punten verliezen

Machteld Vandenbroucke rondt kaap van 50 competitiedoelpunten, maar ziet haar team wel punten verliezen
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we stilaan aan de fase van de waarheid toe. De speeldag van afgelopen weekend leverde opnieuw vuurwerk op, zoveel is duidelijk. En het ging hard. Heel hard.

Stilaan trekken we echt in de laatste rechte lijn, met een stevige titelstrijd tot gevolg. Kustploeg Bredene verloor tegen de RWDM Girls twee dure punten in de strijd om de titel. Tot drie keer toe kwamen de Brusselaars op voorsprong. 

Topschutter Machteld Vandenbroucke milderde twee keer, ondertussen had ook oude bekende uit de Super League Charlien Ver Eecke een doelpuntje meegepikt. 3-3 werd zo de eindstand aan de Belgische kust. Voor Machteld Vandenbroucke waren het doelpunten 50 en 51 van het seizoen in de competitie.

Borsbeke en Herent komen dichterbij door knappe en ruime overwinningen

Bredene ziet eerste achtervolger Borsbeke wel tot op vijf punten naderen in de stand. De Oost-Vlamingen haalden uit op bezoek bij Famkes Diksmuide Merkem B: 1-5. De net ingevallen Yara Van Der Heyden scoorde twee keer op vijf minuten.

Ook Herent haalde uit, met 4-0 in eigen huis tegen Staden. Hanne Kristin Declercq pakte uit met een hattrick. Leeuw Brucom, Drongen en Mazenzele-Opwijk waren de drie andere winnaars van het weekend. Er zijn nog zes speeldagen te gaan in 2e nationale A.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties