Tessa Wullaert luidt opnieuw de alarmbel

Tessa Wullaert luidt opnieuw de alarmbel
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames lijken klaar om in de thuiswedstrijd tegen Hongarije de 1-5 uit de heenwedstrijd misschien nog wel eens dunnetjes over te doen. Ze willen graag scoren en zo hun bondscoach nog eens in de bloemetjes zetten.

In Hongarije was het cap nummer 150 voor Ives Serneels en dat willen de Flames in eigen huis in Leuven vieren samen met de supporters. "De coach mag trots zijn op wat we verwezenlijkt hebben", aldus Tessa Wullaert in Het Belang van Limburg.

Tijdens de voorbije twaalf-dertien jaar veranderde er al veel. De stadions waarin de Flames spelen zijn groter geworden en er is heel wat progressie gemaakt qua niveau. Toch zijn we er volgens Wullaert nog lang niet.

Te weinig progressie gemaakt volgens Tessa Wullaert

De kapitein van de Red Flames is en blijft kritisch, ook als het gaat over het niveau in België. Om echt door te groeien gaan er nog stappen gezet moeten worden en dat beseft ze maar al te goed: "Helaas spelen sommige speelsters nog in amateurcompetities."

"Het vrouwenvoetbal in België heeft te weinig progressie gemaakt. Er is nog een lange weg te gaan", aldus nog Wullaert. Misschien kan een eventueel WK 2027 in eigen land (en de aanloop daarnaartoe) voor een nieuwe boost zorgen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties