Wullaert wijst andermaal de weg: Red Flames na weergaloze tweede helft makkelijk voorbij Hongarije

De Belgian Red Flames hebben ook in de terugwedstrijd van de barrages tegen Hongarije flink uitgehaald. Al zegt de 5-1 einduitslag niet alles, want voor de tweede keer op rij kwamen de Flames op achterstand en in de eerste helft hadden ze het toch knap lastig.

Na de 1-5 in Hongarije was de terugwedstrijd op papier een formaliteit. Toch wilden de Hongaren nog iets laten zien en in het openingskwartier kwamen ze met een aantal kansen. Zeller trapte naast, Kovacs vond Lichtfus op haar weg.

Op een hoekschop kon Kajan uitpakken met een Olympisch doelpunt, waardoor de Flames op achtervolgen aangewezen waren. Pas op slag van rust bracht Tessa Wullaert met een knappe trap richting het verste hoekje soelaas: 1-1 bij de rust.

Tessa Wullaert scoort drie keer en geeft twee assists

Ives Serneels wilde een betere tweede helft zien en bracht onder meer Jill Janssens tussen de lijnen. Die bedankte met twee doelpunten in een sterke tweede helft van de Flames, waarin de stand van 1-1 naar 5-1 ging. Met dank ook opnieuw aan Tessa Wullaert.

Zij pakte uit met een hattrick (waarvan eentje vanop de stip) én ook nog eens twee assists. Wullaert staat nu met 82 doelpunten voor de Red Flames achter haar naam en maakt zo haar statistieken nog wat straffer. Volgende week kennen de Flames de loting richting EK 2025.