Nog drie speeldagen: Bredene zet nieuwe stap richting titel

Nog drie speeldagen: Bredene zet nieuwe stap richting titel
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale A van het vrouwenvoetbal zijn we stilaan aan de fase van de waarheid toe. De speeldag van afgelopen weekend leverde opnieuw vuurwerk op, zoveel is duidelijk. En het ging ook dit weekend opnieuw hard.

Stilaan trekken we echt in de laatste rechte lijn, met een stevige titelstrijd tot gevolg. Kustploeg Bredene ziet met na dit weekend nog drie wedstrijden voor de boeg de titel steeds dichterbij komen. Ook tegen Herent werd gewonnen.

Vijfpuntenkloof voor Bredene, ook Borsbeke blijft winnen

Het team scoorde dit seizoen al 101 doelpunten in 19 wedstrijden en is nog steeds ongeslagen met 53 op 57. Maar liefst 52 van de 101 gescoorde doelpunten komen van topschutter Machteld Vandenbroucke, die wel voor de tweede match op rij niet scoorde.

Tine Blomme (met een verleden bij Club Brugge) opende de score, dankzij Chelsey Vanhooren en kapitein Julie Meseure was het bij de rust al 3-0. De eerredder van Fiona Dehon vroeg na de rust was niet meer dan dat.

Laatste rechte lijn ingezet

Bredene blijft vijf punten boven Borsbeke staan en zet dus een nieuwe stap richting titel. Borsbeke van zijn kant won ook, met 0-5 bij Leeuw Brucom. Met Charlotte Van Ishoven en Margaux Van Ackere waren bij de doelpuntenmakers van het weekend.

Ook Drongen, Mazenzele-Opwijk, de RWDM Girls en Wolvertem-Merchtem mogen bij de winnaars van het weekend gerekend worden. De laatste rechte lijn is nu echt wel ingezet.

Het overzicht:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws