Standard maakt komaf met KAA Gent Ladies in Super League

Standard maakt komaf met KAA Gent Ladies in Super League
Foto: © Robert Absolonne Lardot

In de Super League zijn de play-offs begonnen. En de verschillen tussen de top-3 en de drie andere ploegen lijken meteen naar de oppervlakte zijn gekomen. Ook Standard won zijn match met bravoure.

RSC Anderlecht had al met 5-0 gewonnen van Club Brugge en brak daarbij ook een toeschouwersrecord, maar ook Standard wilde niet achterblijven. Het mocht het in eigen huis op Sclessin - zoals elke thuiswedstrijd in de Super League - opnemen tegen de KAA Gent Ladies.

De Rouchettes begonnen furieus en dankzij Mariam Abdulai Toloba was het na een kwartier al 1-0. Daarna controleerde de thuisploeg de wedstrijd, al probeerden ook de Buffalo's hun duit in het zakje te doen. Toch gingen we rusten met 1-0.

Standard vrouwen
© Robert Absolonne Lardot

Na de pauze maakten Zoé Van Eynde en Noémie Gelders er 2-0 én 3-0 van, waardoor de wedstrijd meteen gespeeld was. Standard neemt zo opnieuw over in de stand van RSC Anderlecht en blijft co-leider met OH Leuven.

Standard opnieuw mee aan de leiding in Super League

Er zijn nog negen speeldagen te gaan in de Super League. Op speeldag 2 is er een wedstrijd op bezoek bij Club Brugge voor Standard. Ook daar moeten opnieuw de drie punten gepakt worden met oog op de rest van het seizoen.

De spanning belooft groot te blijven tussen de 'grote drie'. Voor de drie andere teams zal het moeilijk worden om meer dan scherprechter te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties