Tessa Wullaert ziet het positieve na blamage: "Compliment dat Spanje doordrukte"

Tessa Wullaert ziet het positieve na blamage: "Compliment dat Spanje doordrukte"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames gingen tegen wereldkampioen Spanje ongemeen hard onderuit. Het werd niet minder dan 0-7. Terug naar af dus bij de Flames, die dinsdag in Denemarken al voor een nieuwe heel belangrijke en moeilijke opdracht staan.

Tessa Wullaert vatte het na de zware nederlaag nog vrij filosofisch op: "Of je met 0-1 of 0-7 verliest maakt helemaal niet uit. Verliezen is altijd jammer, al wisten we dat er een niveauverschil was", aldus de topschutter aller tijden.

Zij wilde zich laten zien tegen de wereldkampioen, maar moest mee de wet van de sterkste ondergaan: "De Spanjaarden spelen ook allemaal in een topcompetitie. Deze ploeg wint ook 4-0 van Nederland. Dat zegt genoeg denk ik."

Wullaert wil het positieve zien na 0-7 nederlaag tegen Spanje

Om vervolgens het positieve te zien: "Zij zagen ook dat we Nederland en Engeland klopten. Daarom zie ik het als een compliment dat ze het zo serieus oppakten tegen ons", aldus nog Wullaert in haar reactie bij Het Nieuwsblad.

"We moeten deze wedstrijd gebruiken voor dinsdag. Dat wordt een belangrijke wedstrijd, Denemarken staat hoger gerangschikt dan ons, dus hebben zij in principe meer kwaliteit." Wullaert & co beseffen het belang van match twee.

In Denemarken verliezen en de kloof met de top-2 wordt zes punten, waardoor er daarna weinig nog verkeerd mag lopen. Minstens een puntje pakken in Denemarken lijkt dan ook primordiaal voor de Belgian Red Flames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws