Flames weten dat het van moeten is tegen Denemarken: "Belangrijkste match tegen directe concurrent"

Flames weten dat het van moeten is tegen Denemarken: "Belangrijkste match tegen directe concurrent"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames begonnen aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldag kwam wereldkampioen Spanje op bezoek en werd zwaar verloren. En dus is het op speeldag 2 meteen do or die.

Tessa Wullaert kon als kapitein de 0-7 tegen Spanje ook niet voorkomen. Tegen Denemarken zal het beter moeten. De Denen wonnen hun eerste duel met 1-3 in Tsjechië en dus is het alle hens aan dek voor de Flames in Viborg.

Een nieuwe nederlaag zou de top-2 in de groep en rechtstreekse kwalificatie al snel in het gedrang kunnen brengen, temeer Spanje echt een maatje te sterk lijkt. En dus is het aan de Flames om iets te laten zien in Denemarken.

België-Spanje red Flames
© photonews

Dat beseft ook Tessa Wullaert in gesprek met de kanalen van de Belgische voetbalbond: "We hebben de goede dingen uit de match tegen Spanje proberen meenemen naar wat misschien wel de belangrijkste wedstrijd is."

Do or die tegen Denemarken

"We zijn blijven lopen en willen minstens hetzelfde laten zien tegen Denemarken. We weten het belang van de match, het is onze directe concurrent. Het is zaak om te winnen, maar we moeten een verlies zeker vermijden."

"We moeten op onszelf focussen en ons gameplan uitvoeren. We willen niet te veel verklappen, maar we hebben ook kwaliteiten en willen geen doelpunten tegenkrijgen. Aan de bal moeten we vooruitspelen en ons ding doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws