Mechelen zet titelfeestje verder, maar promotie is een ander verhaal

Mechelen zet titelfeestje verder, maar promotie is een ander verhaal
Foto: © Louis Evrard

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal is de fase van de waarheid steeds dichterbij aan het komen. KV Mechelen heeft al eventjes de titel beet. Wat gebeurde er afgelopen voetbalweekend allemaal? Het overzicht!

Stilaan komen we echt wel steeds meer in de fase van de waarheid. Na dit weekend is er nog amper een speeldagen te spelen. KV Mechelen B was al eventjes kampioen, maar wilde zijn titel nog wat daadkracht bijzetten.

Opnieuw zevenklapper voor Mechelen

Dat zou ook gaan lukken, want er werd in stijl gewonnen. Ze wonnen op eclatante wijze van Bosdam Beveren. Mechelen B scoorde liefst zeven keer en mag zo de champagne nog een keertje extra gaan ontkurken.

Jolien Verhoeven opende al snel de score. Via Luka Sannen was het na tien minuten al 2-0, Lien Cluydts scoorde na een aansluitingstreffer van Beveren de 3-1. Dat was ook meteen de ruststand in Mechelen, na de pauze ging Malinwa door op het elan.

Niets tegen te beginnen door concurrentie

Jolien Verhoeven en Luka Sannen scoorden nog een tweede keer, terwijl ook Lora Van Roy nog twee keer de netten deed trillen. Malinwa heeft nog steeds acht punten meer dan Bilzen en negen meer dan Vosselaar. De titel is al even binnen, maar doordat Mechelen A geen licentie heeft voor de Super League zal ook Mechelen B niet mogen promoveren.

Bilzen United won ook, met 4-2 tegen Brasschaat. Vosselaar won dan weer met 7-3 van Noorse, waar Lana Denisse wel goed was voor een hattrick. Andere winnaars van het weekend waren Loenhout en Genk C. Lierse Kempenzonen en Melsele speelden dan weer 2-2 gelijk. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws