Bredene pakt de titel, topschutter Machteld Vandenbroucke zit aan 56 goals

Bredene pakt de titel, topschutter Machteld Vandenbroucke zit aan 56 goals
Foto: © Photonews

Ook in de tweede nationale A van het vrouwenvoetbal zijn we stilaan aan de fase van de waarheid toe. De speeldag van afgelopen weekend leverde opnieuw vuurwerk op, zoveel is duidelijk. En het ging ook dit weekend opnieuw hard. De titel gaat naar Bredene!

Kustploeg Bredene heeft er uiteindelijk nog vrij lang moeten op wachten, maar ondertussen mag het de titel vieren. Het won van Famkes Merkem-Diksmuide en houdt zo vijf punten voorsprong op Borsbeke in de stand.

Bredene kampioen na ruime zege

Na dit weekend zijn er maar drie punten meer te verdienen, want volgende week is er de laatste speeldag. En dus mag Bredene zich op gaan maken voor eerste nationale. Het team heeft dit seizoen heel veel indruk gemaakt.

Ook tegen Merkem-Diksmuide werd uitgehaald en met 6-1 gewonnen. Het team scoorde dit seizoen al 112 doelpunten in 21 wedstrijden en is nog steeds ongeslagen met 59 op 63. Ook in de West-Vlaamse derby werd gekeken naar topschutter Machteld Vandenbroucke.

Topschutter zit al aan 56 doelpunten dit seizoen

Zij scoorde twee doelpunten en zit daardoor aan 56 goals, de helft van de productie van het hele team. Ook Charlien Ver Eecke en kapitein Julie Meseure scoorden elk twee doelpunten voor Bredene, Celine Leeman milderde voor de bezoeksters.

Borsbeke won met het kleinste verschil bij Wolvertem-Merchtem, Herent haalde flink uit tegen Sottegem: 12-1, met onder meer een hattrick van Jana Janssens. Ook Staden en Drongen mogen bij de winnaars van het weekend gerekend worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws