Scheidsrechter wordt met de dood bedreigd en legt match in Belgische vrouwencompetitie stil

Scheidsrechter wordt met de dood bedreigd en legt match in Belgische vrouwencompetitie stil

In de tweede klasse van het vrouwenvoetbal zijn alle prijswinnaars gekend. In Tweede National A won Bredene met overmacht de competitie. Op de laatste speeldag ging het wel nog even stevig mis.

Bredene is kampioen met 62 punten, Borsbeke is tweede met 54 punten. Wie derde wordt? Dat is nog niet zeker, want RWDM en Herent staan momenteel op die derde plaats en de Brusselaars hebben nog een wedstrijd voor de boeg.

Match gestaakt tien minuten voor tijd

Hun match tegen Mazenzele Opwijk werd vorig weekend namelijk gestaakt. De scheidsrechter van dienst voelde zich onveilig en had dus geen enkele andere keuze dan de wedstrijd stop te leggen. Wat er met de match gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Tien minuten voor tijd was het 0-1 voor Mazenzele Opwijk. Een supporter van RWDM riep toen vreselijke dingen naar de ref. Dat getuigt de (afscheidnemende) coach van Mazenzele Opwijk. "Toen RWDM aftrapte, schreeuwde een thuissupporter dat de scheidsrechter moest opletten als hij nog levend naar huis wilde."

Levend naar huis willen

"De ref voelde zich bedreigd door het geschreeuw van die fan en besloot de wedstrijd te staken. Ik kan de angst van zo’n jonge ref wel begrijpen. Hij staat er ook wel alleen voor, hè.", aldus coach Kjell Baeyens in Het Nieuwsblad.

Of de laatste tien minuten van de wedstrijd nog worden ingehaald? Dat zal nog moeten blijken. Mogelijk blijft de stand staan of komt er een forfaitnederlaag. We houden u graag op de hoogte de komende dagen en weken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties