Tessa Wullaert legt de vinger op de wonde na gelijkspel tegen Tsjechië

Tessa Wullaert legt de vinger op de wonde na gelijkspel tegen Tsjechië
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden tegen Tsjechië 6 op 6 pakken om zo nog kans te blijven maken op rechtstreekse EK-kwalificatie. Thuis op Stayen liep het echter verkeerd en werd een vroege achterstand maar half uitgewist.

Door het 1-1 gelijkspel zijn de Flames nu verplicht om te winnen van Denemarken én moeten ze ook hopen dat de Tsjechen nog eens iets laten zien tegen de Denen. Het wordt dus moeilijk met oog op het EK 2025 en rechtstreekse kwalificatie.

Tegen Tsjechië waren er nochtans meer dan kansen genoeg om de overwinning te gaan halen. "Dit voelt als een verlies, al kon het beide kanten opgaan. We zijn de wedstrijd niet goed begonnen en we waren niet scherp genoeg."

Tessa Wullaert
© photonews

"We hebben het daar aan onszelf te danken dat de Tsjechen daar van profiteren", aldus Tessa Wullaert in een reactie bij Sporza. "Een verklaring? Ik probeer de speelsters op scherp te zetten voor de wedstrijd, maar de Tsjechen waren overal."

Moeten winnen tegen Denemarken

"We kwamen overal te laat. In de tweede helft hebben we hogere druk kunnen zetten, maar het is jammer dat het eindigt op een gelijkspel. In principe moesten we dat van in het begin op de mat leggen", beseft de aanvoerster.

"Het is vloeken als we dan zo'n kansen missen op het einde. Op zo'n niveau moet je dat gewoon afwerken, maar het is wat het is. Op naar juli, in voetbal kan alles. Er komen nog twee moeilijke wedstrijden aan, thuis tegen Denemarken moeten we gewoon winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws