Tessa Wullaert windt er geen doekjes om: "Dit is het beste contract in mijn carrière"

Tessa Wullaert windt er geen doekjes om: "Dit is het beste contract in mijn carrière"
Foto: © photonews

Tessa Wullaert heeft een nieuwe toptransfer te pakken. De 31-jarige aanvalster van de Red Flames en het gezicht van het Belgisch vrouwenvoetbal trekt naar topclub Inter, waar ze een tweejarig contract ondertekende.

Tessa Wullaert was de afgelopen twee seizoenen de sterspeler van het Nederlandse Fortuna Sittard, waar ze deed wat ze het beste kan: scoren. Door het vertrek van de geldschieter werd haar contract echter niet verlengd.

Er was uiteraard geen gebrek aan interesse. Een team uit de MLS informeerde en ook diverse andere Europese topclubs wilden haar in huis halen. Uiteindelijk koos Wullaert voor Inter. Begin mei tekende ze een contract tot 2026.

Tessa Wullaert
© photonews

Wullaert zelf beleefde in het verleden al avonturen bij Wolfsburg en Manchester City, terwijl ze in België al de sterkhoudster van zowel RSC Anderlecht als Standard was. Aan prijzen dan ook geen gebrek voor de Red Flame.

Ambities bij Internazionale zijn groot

Nu trekt ze naar de Serie A, waar Internazionale te boek staat als een zeer ambitieuze club. Vorig seizoen eindigden ze vijfde in de Italiaanse competitie, net onder het Sassuolo van zowel Davina Philtjens als Kassie Missipo.

Toch is Internazionale een ploeg met de nodige ambities. En ook financiële daadkracht, waardoor ze zich nu naar de top van de competitie willen katapulteren. “Dit is het beste contract in mijn carrière", liet ook Wullaert zelf er geen twijfel over bestaan bij Gazet van Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws