Nog steeds Flames actief in het buitenland: wat deed Jassina Blom in Primera Division?

Nog steeds Flames actief in het buitenland: wat deed Jassina Blom in Primera Division?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook nog steeds een aantal Belgen in het buitenland in actie. Zo kwam Jassina Blom deze week nog eens in actie in Spanje.

In de meeste landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland, Italië, ...) is de competitie ondertussen net als in de Super League ten einde. Maar er zijn nog landen waar er wél nog gevoetbald wordt, zo onder meer in Spanje.

Zaterdagmiddag stond de laatste wedstrijd op het programma voor het UD Tenerife van Jassina Blom. Ze moest voor de gelegenheid op bezoek in Sevilla bij Real Betis. En het zou een nederlaag gaan opleveren uiteindelijk.

Jassina Blom
© photonews

De Belgische begon aan de wedstrijd en speelde de volledige 90 minuten. Scoren kon ze niet, halfweg de tweede helft pakte ze wel een gele kaart om het seizoen mee af te sluiten. Niet meer dan een detail na een lang seizoen.

32 punten gepakt in 30 wedstrijden

Rosa Marquez had de thuisploeg op het kwartier al op voorsprong gezet via een strafschop, daarna probeerden de bezoekers een gelijkmaker te zoeken. Die zou echter nooit vallen, waardoor Blom het seizoen eindigde met een nederlaag.

In de stand eindigt Tenerife op een negende plaats wel nog steeds boven Real Betis. Er werden 32 punten gepakt in 30 wedstrijden. Een mooi seizoen, zonder al te veel hoogtes en laagtes dus en een opzetje naar de toekomst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties