Heleen Jaques reageert op haar aanstelling bij KAA Gent Ladies

Heleen Jaques reageert op haar aanstelling bij KAA Gent Ladies
Foto: © photonews

Ze speelde al als speelster voor de KAA Gent Ladies, nu komt Heleen Jaques als coach terug naar de Buffalo's. Op vrijdagavond werd geofficialiseerd dat ze de nieuwe hoofdcoach wordt bij de KAA Gent Ladies.

De 36-jarige Heleen Jaques volgt Jorn Van Ginderdeuren op als trainer van KAA Gent Ladies. Voor Jaques is het een beetje thuiskomen, want ze eindigde in 2021 haar actieve loopbaan als Buffalo bij de club uit Gent.

Daarna werd ze bondscoach bij de Flames U19 en werd ze ook coach bij de vrouwen van Club Brugge, maar daar werd ze eerder dit jaar vervangen. Nu heeft ze met KAA Gent Ladies een nieuwe uitdaging te strikken.

Heleen Jaques
© photonews

“Ik ben zeer tevreden met deze nieuwe uitdaging. KAA Gent Ladies staat synoniem voor de opleiding van veel jeugdig talent en het kansen geven aan jonge coaches. Het is geen toeval dat er veel ex-speelsters van AA Gent bij de Red Flames zitten."

Thuiskomen voor Jaques

"Veel Buffalo’s hebben een grote progressiemarge. Ik kijk ernaar uit om hiertoe mijn steentje bij te dragen. Ik wil mijn ervaring graag op die groep overbrengen", kijkt Jaques in Het Nieuwsblad uit naar haar nieuwe opdracht in Gent.

"De komende dagen en weken zit ik met het bestuur rond de tafel om de spelersgroep samen te stellen. Voor mij voelt dit een beetje als thuiskomen. Het voelt heel vertrouwd aan om opnieuw samen te werken met mensen, met wie ik mijn carrière als speelster in schoonheid heb beëindigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties