Datum: 06/04/2018 19:30
Competitie: WK Kwalificatie (Europa)
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef

Meer dan 7000(!) fans zien Red Flames na sensationele blessuretijd eerste puntjes morsen op weg naar WK

De Belgian Red Flames hebben hun eerste puntenverlies van de campagne geleden na een 1-1 gelijkspel tegen Portugal. In blessuretijd leek het toch te kantelen in het voordeel van de thuisploeg, maar een strafschop en rode kaart later snoepten de bezoekers alsnog een puntje mee naar huis.

• Flames willen tegen Portugal naar 12 op 12
  • Recordopkomst met 7101 toeschouwers
  • Doelpunt Jaques afgekeurd, Wullaert trapt penalty op de paal
  • Eerste puntenverlies voor de Flames na dolle slotfase

De Belgian Red Flames pakten in hun eerste drie wedstrijden 9 op 9, maar Italië stond ondertussen al te blinken met 15 op 15. En dus was er voor België geen excuus: gewoon winnen in eigen huis aan Den Dreef tegen het niet te onderschatten Portugal.

ā€‹

Bondscoach Serneels koos ervoor om aan te treden met onder meer Van Gorp en Missipo op zijn middenveld, zoals we hadden durven voorspellen op basis van de trainingen. Veel opbouwen van achteruit dus ook, zoals gevraagd werd.

Recordopkomst

En met een recordopkomst van 7101 supporters, al duurde het erg lang voor we dat daadwerkelijk zagen, want duizenden fans stonden bij het matchbegin nog buiten te wachten. Niet dat ze veel misten, want in het eerste halfuur gebeurde er werkelijk niets.

Een vrije trap van De Neve werd via Missipo en wat geharrewar door Jaques tegen de touwen gewerkt, maar buitenspel oordeelde de spelleiding en zo meteen rusten met een brilscore en de wetenschap dat het tempo echt wel wat omhoog moest.

Na de koffie kwamen de Flames opzetten en dat leverde na een foutje op Wullaert meteen ook een elfmeter op. De sterspeelster van Wolfsburg ging zelf achter de bal staan, maar zag die op de paal uit elkaar spatten: brute pech.

Tegen de Roemenen kwamen de Flames in het slot van de match nog weg met de zege, ook tegen Portugal gingen ze in de slotfase nog vol voor de drie punten. In de blessuretijd leverde dat ook op, zoals in de heenmatch kopte De Caigny een corner van Wullaert staalhard tegen de touwen. Domper op de feestvreugde echter, want Philtjens hield een bal van de lijn met de hand en gaf zo een strafschop weg: 1-1.