Herbeleef België - Denemarken (Algarve Cup)

Volg de match tussen België en Denemarken live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
België moet winnen om de laatste plaats in de poule te vermijden, bij winst kan zelfs stekje twee nog.
19:15
Nog een dik kwartier, de speelsters gaan alvast naar binnen en zijn klaar voor de match stilaan.
1
België-Denemarken: 0-0
1
We zijn er aan begonnen. Al wil de arbitrage het even opnieuw doen. Twintig seconden later zijn we dan toch echt begonnen.
2
Slimme actie van de Flames: ze gaan in de eerste helft tegen de wind in spelen. Dat moet hen in de tweede helft iets gaan opbrengen.
2
Meteen bijna Cayman op de linkerflank, maar de voorzet komt net niet bij Wullaert aan.
3
Lange bal van de Denen, maar een simpele opraper voor keepster Odeurs.
5
De Flames zetten hoog druk, al levert dat tot op heden nog niet al te veel kansen op. Maar de druk is er.
8
Denemarken roert zich enkel via de rechterflank. Voorzet Christiansen, Troelsgaard kopt een metertje naast de kooi van Odeurs.
11
België houdt de boel goed gesloten, met vaak hoge druk waar het kan. Vooral Onzia en De Neve moeten vandaag kilometers afleggen.
13
Vrije trap voor Denemarken na handspel, net rond de zestien. Gevaarlijke situatie, opletten!
17
Dik kwartier ver en de match gaat vooralsnog gelijk op.
20
De Flames komen er steeds beter uit, maar het blijft voorlopig zonder kansen. Aan de overkant toch al de derde corner voor de Denen.
23
Hoge druk van de Denen, maar de voorzet is iets te hoog voor Troelsgaard.
26
Diepe bal op Rasmussen dwars door alles heen, maar de kapitein lobt de bal over Odeurs en naast het doel.
29
België heeft gereageerd op het moeilijke momentje en zet de boel helemaal vast. Een voorzet van Nielsen komt er niet uit.
33
De Flames houden ondertussen rustig gelijke tred met Denemarken, al blijft het gevaar van rechts komen - de linkerflank voor België dus.
37
Daar is Rasmussen nog eens. Ze kapt naar binnen en trapt vervolgens over de kooi van Odeurs.
39
Vervangen Laura De Neve
Ingevallen Elke Van Gorp

Meteen een wissel nog voor de rust. Elke Van Gorp komt in de plaats van Laura Deneve.
42
En we kabbelen zo stilaan richting rust. Van Gorp toont zich meteen, prima voorzet ook maar er kan niemand bij.
44

Goal
Doelpunt van Simone Sorensen (Onbekend Onbekend)
En zo staan de Flames vlak voor rust op voorsprong. Een vrije trap van Onzie wordt strak richting tweede paal getrapt en daar gaat de bal via de kluts binnen!
45+1
We krijgen er nog een minuutje bij.
45+2
Bijna nog eens Wullaert in het straatje, maar Jensen ruimt op.

Scheidsrechter
Rust
België - Denemarken: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:17
Flames met voorsprong de rust in
En we staan op 1-0 bij de koffie. En nog wind mee in de tweede helft ook, voorlopig mogen we spreken van een sterke prestatie.
46
We zijn er terug aan begonnen hier in Albufeira!
46
Meteen twee wissels bij de Denen aan de koffie!
46
Vervangen Simone Sorensen
Ingevallen Mie Jans

49
De Flames laten zich ook in de tweede helft meteen zien. Daarnet bijna Cayman, nu Van Gorp met een inzet - corner.
52
De Flames drukken door, Van Gorp met het schot - maar al gefloten voor buitenspel.
55
De Denen komen er af en toe gevaarlijk uit, maar Coutereels, Zeler & co hebben de boel goed weten af te sluiten achterin.
58
Bijna de Belgen op de counter, maar Van Gorp speelt het even niet goed uit.
61
De Denen claimen een handsbal van Deloose, maar aangeschoten bal oordeelt de ref.
64
Controle behouden, dat is het devies vandaag. En geen tegendoelpunt in de slotminuten. We houden ons hart vast.
65
Vervangen Line Hansen
Ingevallen Cecilie Sandvej

Opnieuw een dubbele wissel bij de Denen.
65
Vervangen Theresa Nielsen
Ingevallen Maja Kildemoes

66
De Belgen slepen er nog eens een corner uit en zijn duidelijk baas in deze tweede helft.
66
Jaques kopt de corner een metertje over de kooi van Petersen.
70
Heet standje voor de kooi van Odeurs, die eerst een voorzet uit haar doel moet ranselen en dan moet opletten voor de afvallende bal. Christiansen schiet in het pak.
73
 Gele kaart voor Julie Biesmans
'Biesje' met de fout en ze krijgt ook meteen de eerste kaart voor België van het toernooi
75
De knal van Katrine Veje, maar hij zoeft over de deklat. Nog een kwartier volhouden voor de Flames.
77
Vervangen Katrine Veje
Ingevallen Frederikke Thogersen

De Deense bondscoach besluit tot nog een wissel!
80
Weinig kansen de laatste tien minuten. Vooral de Belgian Red Flames mogen daar in deze fase blij om zijn.
82
Een vrije trap van Lenie Onzia levert opnieuw gevaar op. Biesmans haalt uiteindelijk de trekker over, via het hoofd van Jaques over.
85
De Flames houden voorlopig stand, nog steeds 1-0.
86
België op een dubbele voorsprong
Dit kan niet meer mis! Dubbele voorsprong voor de Belgen!