Datum: 06/10/2022 19:00
Competitie: Wereldkampioenschap
Speeldag: Halve Finales

Tot zover de WK-droom van de Belgian Red Flames

Tot zover de WK-droom van de Belgian Red Flames
Foto: © photonews

De WK-droom van de Belgian Red Flames is uit elkaar gespat. In Portugal werd verloren en zo komt er zelfs geen beslissend duel tegen IJsland.

De Belgian Red Flames waren vol vertrouwen vooraf over hoe ze Portugal opzij zouden zetten. Alles was al klaargezet voor het beslissende duel tegen IJsland in Brussel binnen vijf dagen. Maar het zou dus helemaal anders aflopen.

VAR helpt België

Speelsters in vorm bij België de voorbije weken in de Super League? Davinia Vanmechelen en Marie Detruyer. De eerste viel in minuut 91 in, de tweede speelde een dag eerder bij de Belgische U19. Kassie Missipo kreeg haar kans op het middenveld.

België onderging het spel en kwam niet onlogisch op een 1-0 achterstand, maar mocht daarna de UEFA danken dat er een VAR aanwezig was in Portugal. Op een schot van Cayman was er handspel van Marchao en zo kon Wullaert vanop de stip heerlijk de 1-1 binnentrappen.

© photonews

Na de pauze deden de Flames meer mee en kwamen er kansen aan beide kanten. Van Kerkhoven en Wullaert zagen een doelpunt afgekeurd, beiden waren er ook elk nog een keer erg dichtbij. Aan de overkant moest Evrard een paar keer redden.

Late tegengoal beslist het

Portugal kreeg een strafschop, maar de VAR kwam opnieuw tussen en maakte er een vrije trap (en een rode kaart voor Tysiak van). En toen gebeurde het ondenkbaar in minuut 89: Pinto werkte een hoekschop van Marchao binnen.

De Flames zullen dus niet aanwezig zijn op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. In 2027 is er een volgende mogelijkheid voor een eerste WK - al dan niet in eigen land. Hopelijk valt het vrouwenvoetbal nu niet opnieuw een paar jaar in een wak, zoals ook in 2019-2020 al eens het geval was.

Herbeleef Portugal - België