Competitie: Super League
Speeldag: Speeldag 5
Anderlecht wint Clasico in Luik en is nieuwe leider in vrouwen Super League

Anderlecht, Lierse, Genk en Gent zijn de winnaars van het weekend

Speeldag vijf in de Super League bij de vrouwen zit er op. Anderlecht won de Clasico op bezoek bij Standard met 1-2 en is zo de nieuwe leider.

Standard - Anderlecht op de Académie Dreyfus? Dat was een onvervalste topper. Aan de rust was het na 45 nerveuze minuten nog steeds 0-0, in de tweede helft vielen de doelpunten dan toch.

Aline Zeler scoorde voor de Luikse dames, terwijl Solange Carvalhas twee keer scoorde voor de bezoeksters. Die worden zo met 12 op 15 ook de nieuwe leider in de Super League. Al is het spannend: Lierse volgt op een punt, Gent en Standard op twee en als Genk zijn inhaalmatch in Leuven wint op drie.

Genk was vandaag de betere bij Heist: 0-3. Daar werden de doelpunten gescoord door Selina Gijsbrechts (2x) en Kelly Paulus. Eerder wonnen ook Lierse en Gent al hun match (klik op de uitslag voor een verslag van die partijen).