Drie zestienjarigen in de basis van Standard Vrouwen: "Ze hebben uitzonderlijke kwaliteiten"

Drie zestienjarigen in de basis van Standard Vrouwen: "Ze hebben uitzonderlijke kwaliteiten"
Foto: © Louis Evrard

Standard pakte de titel bij de vrouwen voor de zesde keer op rij. En dat deed het met een wel erg jong team. "Ze zijn jong, maar ze zien hun werkpunten en hebben toch flink wat maturiteit."

Met Lisa Lichtfus (16), Davinia Vanmechelen (16), Sarah Wijnants (16), Charlotte Tison (18) en Elien Nelissen (20) op het veld in de titelmatch op Anderlecht en ook nog onder anderen Yuna Appermont (18) en Marie Bougard (19) die mochten invallen, mag het team van Standard wel erg jong genoemd worden.

Aline Zeler is als ervaren rot bij de Rouchettes goed geplaatst om de jonkies te beoordelen: "Als je ziet wat Lisa, Davinia en Sara op hun 16e al doen? Dat is erg mooi om zien", geeft ze aan. "En ze bewijzen continu ook hun waarde voor ons team, we hebben de titel niet gestolen."

Drie zestienjarigen met grote kwaliteiten

"Lisa begon een beetje stroef in doel, maar op zo'n leeftijd is dat niet meer dan normaal. In deze play-offs heeft ze laten zien dat ze een bijzonder grote toekomst voor haar heeft. Met Davinia heb ik een erg goede band, ze leert elke week bij en ze heeft bijzondere kwaliteiten."

"En Sarah gaat ook nog sterker worden de komende jaren. Ze heeft in ieder geval al een bijzondere versnelling, waarmee ze veel teams pijn kan doen", aldus Zeler over haar teammaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties