Ons team van speeldag 11 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 11 in de Super League ziet er als volgt uit

2017 zit erop, maar de laatste speeldag van het oude jaar werd nog niet aan een onderzoek onderworpen. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Van speeldag 12 werden ondertussen ook al twee wedstrijden gespeeld, maar het treffen tussen Genk en OH Leuven werd uitgesteld naar half januari vanwege bekervoetbal. Van die speeldag komen we dus pas in januari met een veldje, voor speeldag 11 deden we wél al ons huiswerk.

Doelvrouw

In doel posteerden we voor speeldag 11 Fernandez, die terug onder de lat mocht plaatsnemen. Ze hield uiteindelijk de nul voor haar team tegen Genk, al kreeg ze niet veel werk te verrichten - zoals niemand eigenlijk deze speeldag.

Verdedigsters

Achterin kiezen we voor vier speelsters, waarbij vooral de drive vanop links opviel. Shari Van Belle pakte uit met twee assists tegen OH Leuven, Verhoeven was een gesel voor Heist.

Waeckens en Weytjens verloren dan wel, maar beide speelsters konden wel terugblikken op een nette prestatie. Laura Deloose en Laura De Neve waren overigens zoals elke week ook uitstekend.

Middenveld

Britt Vanhamel zorgde misschien wel voor dé assist van de speeldag, met een diepe bal op een alweer erg bedrijvige Guns. Ook Yuna Appermont maakte opnieuw de nodige indruk voor Standard, terwijl Tine De Caigny alweer de spelmaker was bij Anderlecht - met ook een goede Cuschieri in de rug.

Aanvalsters

Een levensbelangrijk én belangrijk doelpunt maakte Lola Wajnblum voor Standard op speeldag 11, terwijl Sarah Wijnants voor Anderlecht opnieuw overal doorheen dartelde. Elke Van Gorp deed dan weer opnieuw wat spitsen moeten doen: scoren.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws