Ons team van speeldag 13 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 13 in de Super League ziet er als volgt uit

Het gaat oerend hard in de Super League. Hoog tijd om dus nog even terug te blikken naar de bepalende speelsters van de drie wedstrijden van de vorige speeldag. En dat doen we zoals bij de mannen met een veldje.

Speeldag 14 staat alweer voor de deur, maar we moeten uiteraard nog even terugblikken op speeldag 13 - het midweekvoetbal op dinsdagavond. Dat leverde ons zes doelpunten, drie thuiszeges, enkele debutanten en een nieuwe elftal.

Doelvrouw

In doel posteerden we voor speeldag 13 Louise Van Den Bergh, die haar aandeel had in de 2-0 thuiszege van haar team tegen Standard. Zeker in het begin van de match moest ze tot vier keer toe knap redden.

Verdedigsters

Achterin kiezen we voor vier speelsters: op diverse velden stond de organisatie van vele teams goed. Erg moeilijk kiezen dus. Aline Zeler, Lauren Huys en Silke Vanwynsberghe deden het allen erg goed en brachten hun ervaring in, terwijl Laura Deloose ook aanvallend een inbreng had.

Middenveld

Op het middenveld zagen we Riete Loos in een controlerende rol alweer knappe dingen doen voor Genk. De samenwerking met Amber Tysiak - de gelegenheidsnummer 10 bij de Limburgers na het vertrek van Vanmechelen naar PSG - verliep bovendien prima.

Tine De Caigny bekroonde een topmatch in de 92e minuut met het winnende doelpunt tegen AA Gent. Ook zij krijgt haar stekje in ons team.

Aanvalsters

In de aanval kiezen we voor twee erg snedige speelsters van OH Leuven, die voor de nodige push naar voren zorgden vanuit de infiltratie. Ulrike De Frère scoorde er twee, Jarne Teulings bekroonde een goed debuut met een assist. Bij Standard was Lola Wajnblum stevig, maar ze stuitte steeds op Van Den Bergh.

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws