Ons team van speeldag 1 in de Super League ziet er als volgt uit

Ons team van speeldag 1 in de Super League ziet er als volgt uit

De Super League gaat ook in het seizoen 2018-2019 gewoon door met zes teams. Elke speeldag zijn er dus drie wedstrijden en daarvan proberen wij in de mate van het mogelijke een team van 11 sterke vrouwen samen te puzzelen.

Doelvrouw

In doel posteerden we voor speeldag 1 Lisa Lichtfus van Standard, die enkele knappe reddingen deed - waaronder een grote op een vrije trap van KRC Genk. Zo zorgde ze mee voor een puntje voor de Rouchettes in Limburg.

Verdedigsters

Drie verdedigsters selecteren was geen makkelijk karwei, want vooral de aanvallende kwaliteiten kwamen er op speeldag 1 uit. Nicky Van Den Abbeele nam meteen haar verantwoordelijkheid met een strafschop, terwijl Constance Brackman en Lea Cordier ondanks hun jonge leeftijd veel potentieel lieten zien. 

Middenveld & Aanval

Op het middenveld was Kassie Missipo de absolute draaischijf van een heerlijk voetballend KAA Gent,  terwijl Liv Aerts en Gwen Duijsters voor de kentering zorgden namens Genk tegen Standard. Sarah Wijnants scoorde twee keer, Elke Van Gorp zelfs drie keer. 

Ook Anaelle Wiard maakte er twee voor OH Leuven, terwijl Amber Maximus zelfs vijf keer scoorde. Zoveel aanvallend geweld dat een ook goed spelende (en twee keer scorende) Ella Van Kerkhoven zelfs net naast het team valt deze week, al zal de topschutter van vorig seizoen nog wel haar plaatsje teruggrijpen vermoeden we. 

Het team ziet er dan als volgt uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties